Nieuws

Een jaar vol onzekerheid

Het jaar 2021 is bijna ten einde. Dit jaar stond net als het voorgaande jaar (groten)deels in het teken van corona. Het begon zo positief: de tijd was aangebroken dat we corona zouden overwinnen. Ook in 2021 hadden we echter te maken met allerlei maatregelen: soms waren er versoepelingen, maar bij het oplopen van het aantal besmettingen werden de duimschroeven weer aangedraaid. Het leven lijkt onvoorspelbaar te zijn geworden: je kunt van alles plannen, maar voor je het weet kun je er weer een streep door zetten. Maar was het leven sowieso al niet onvoorspelbaar?

Buskruit & zendelingen

35 jaar zending met WEC in Liberia. Hermien Verhage heeft het meegemaakt.

De eerste weken in Cambodja

“Is dit niks voor jou?” Met die woorden kreeg ik afgelopen maart een advertentie voor onderwijsvrijwilliger in Cambodja onder de neus geschoven. Ik was toen al een poosje aan het nadenken over en bidden voor een plek waar God me naartoe wilde leiden in dit schooljaar, 2021-2022.

Op avontuur in Zuid-Korea

Vandaag is het precies drie weken geleden dat ik op Schiphol stond, afscheid nam van mijn vrienden en familie en op het vliegtuig stapte richting Seoul. Ik koos ervoor om achter God aan te gaan en te ontdekken wat zijn plan is voor mijn leven. God leidde mij naar Missionary Training Institute (MTI) in Yeosu, waar ik nu Engelse les geef aan Koreaanse zendelingen.

Time to act!

Op zaterdag 2 oktober konden we eindelijk weer eens los en mocht WEC Nederland haar Open Dag organiseren. Met een kleine 100 mensen kwamen we samen in 'de Meerkerk' aan de rand van Hoofddorp.

Gods bevrijdende liefde voor verslaafden

Voordat Vincent* in 2020 naar Engeland vertrok om er vrijwilligerswerk bij Betel (een WEC-project) in Birmingham te gaan doen, was hij actief bij een internationale kerk in Nederland. Hij had er contact met mensen van een moslimachtergrond en deed er pastorale bezoeken en Bijbelstudies. Wat bewoog hem om zijn werk bij deze kerk in te ruilen voor het werken met alcohol- en drugsverslaafden in Engeland?

Zekerheid te midden van onzekerheid

Wat doet onzekerheid met je? Dingen gaan anders dan je van te voren had gedacht of gehoopt. Het coronavirus heeft laten zien hoe de wereld ineens op z'n kop kan staan. We hebben er allemaal in meer of mindere mate mee te maken gehad. Daniël en Elske van de Vlag (werkzaam met WEC in Zuid-Afrika) kunnen meepraten over plotselinge veranderingen en de bijbehorende onzekerheid. Vorig jaar augustus kwamen zij terug naar Nederland vanwege een verlopen visum, maar ze konden op dat moment niet vermoeden wat hen te wachten stond.

Onmisbare lessen over de onbereikten

Niet zelden horen wij van zendingswerkers dat hun visie voor de onbereikten werd gevormd tijdens het onderwijs op een Bijbelschool. Er was al een verlangen om naar het buitenland te gaan, in sommige gevallen was het land ook al duidelijk, maar door de lessen op de Bijbelschool krijgt het verlangen een andere wending. Het overkwam ook Jonathan (39) en Heleen (37) Wolters, werkzaam als leiders van WEC in Cambodja.

De uitdagingen voor kinderen op het zendingsveld

Bij de uitzending van gezinnen naar het buitenland wordt er in het algemeen veel tijd gestoken in de voorbereiding van de ouders. Vaak is er minder aandacht voor de kinderen. Terwijl de verhuizing naar een ander land en een andere cultuur op hen toch minstens zoveel impact maakt. Sinds 2004 houdt Kezia Schoonveld zich bij WEC Nederland bezig met dit onderwerp. Wij stelden haar een paar vragen op het gebied van kinderen en zending en het belang van een goede ondersteuning.
1 2 3 ... 4 5