Ready, set, go!

Buitenlandse vakanties worden nog afgeraden en het blijft heel rustig op Schiphol. Toch zijn er nog steeds de gezinnen die zich voorbereiden op vertrek naar het buitenland. Alleen dan niet voor een vakantietrip, maar om uitgezonden te worden en elders in de wereld te dienen.

‘Het is wat rustiger geweest, maar ik ben nu weer in contact met verschillende gezinnen die vertrekken’, aldus Kezia Schoonveld van WEC Nederland.

 

Door haar jarenlange ervaring, eerst zelf met haar gezin op uitzending en later in de begeleiding van zendelingsgezinnen – of aangepast afhankelijk van woordvoerder, weet ze hoeveel er komt kijken bij vertrek. Van het verschepen van je spullen tot het kiezen van een school voor de kinderen, van het verwerken van alle emoties rond uitzending tot het regelen van allerlei zakelijkheden, er is genoeg te doen. Daarom is ABC een van de enthousiaste organisatoren van Ready Set Go. Dit is een online evenement van twee avonden, speciaal gericht op gezinnen die op missie gaan.

 

‘Child protection is een van de thema’s die we behandelen. In Nederland nog niet een hot item, in het buitenland is hier veel meer aandacht voor. Maar het is enorm belangrijk om je bewust te zijn van kwetsbaarheden bij de kinderen die je meeneemt,’ vertelt Schoonveld. ‘De insteek van het evenement is heel praktisch. Aanwezigen krijgen een voorbereidingsboek toegestuurd om met het gezin toe te leven naar uitzending. Bij de workshops delen we heel praktische tips van professionals en/of ervaringsdeskundigen. En er is een forum, waarin allerlei vragen gesteld kunnen worden aan ouders of kinderen die op het zendingsveld geleefd hebben. We hopen op veel deelnemers zodat de gezinnen zich, ondanks de huidige beperkingen, toch optimaal voorbereiden kunnen!’

Meer informatie: www.family2mission.nl

 

Bij vragen: Kezia Schoonveld, telefoonnummer 0527-616521 (WEC kantoor, vragen naar Kezia)

08-04-2021