Time to act!

Op zaterdag 2 oktober konden we eindelijk weer eens los en mocht WEC Nederland haar Open Dag organiseren. Met een kleine 100 mensen kwamen we samen in 'de Meerkerk' aan de rand van Hoofddorp.

Lange tijd was het onmogelijk: het organiseren van een fysiek event waarvoor we onze achterban en andere geïnteresseerden konden uitnodigen. Wat waren we blij dat het nu wel weer 'mocht'. Samenkomen voor aanbidding, in beweging worden gezet door een uitdagend thema en onze nieuwe werkers voorstellen en opdragen in gebed. Al vroeg in de ochtend waren de eerste collega's aanwezig om uitleg te krijgen van vertegenwoordigers van de Meerkerk. Koffie en thee werden gezet, de hoofdzaal in gereedheid gebracht en stands en banners uitgestald. Rond kwart voor tien kwamen de eerste bezoekers en werden warm welkom geheten door verschillende gastheren en
gastvrouwen. 

Om half 11 begon het hoofdprogramma. Lisa de Vries leidde ons in een tijd van aanbidding met een aantal prachtige liederen. Uit volle borst werd meegezongen. Daarna werd het kantoorteam voorgesteld. Een divers team met verschillende gaven en talenten. Vervolgens werden de werkers voorgesteld die met WECTREK (het korte-termijnprogramma van WEC) naar het buitenland zijn geweest als ook de mensen die al in het buitenland zijn of nog gaan. In kleinere groepen werd er gebeden voor de 'Trekkers'. Toen was het tijd voor Birte Papenhausen, die door middel van een drama-act een ander of een verfrissend licht liet schijnen op het leven van de profeet Jeremia. 

Aansluiten bij waar God mee bezig is

De hoofdspreker op deze dag was Jan de Jong. Hij daagde ons uit om 'in actie te komen'. Voor Nederlanders is dit niet altijd even eenvoudig. We leven dan ook in een echte vergadercultuur. Over van alles en nog wat wordt overlegd, plannen gemaakt en niet zelden blijft het daarbij. Het is tijd om een daad aan het woord toe te voegen en niet te blijven hangen in het verleden. In actie komen moet niet lijken op wat een vuistvechter doet: in het luchtledige slaan zonder iets te raken. Maar op welke manier moeten we dan wel in actie komen? Het begint met het aansluiten bij waar God mee bezig is. We moeten geloven dat God in deze wereld bezig is. Soms op plekken waar we het niet van kunnen geloven. Zoals in het Midden-Oosten, waar een moslimvrouw te kennen geeft meer over Jezus te willen weten. Verschillende aan haar uitgereikte evangelisatiefolders hadden een honger naar het levende Woord aangewakkerd. Als zendingswerker kun je dan alleen maar onder de indruk zijn van Gods werk en dit biedt een ingang om te vertellen over het Goede Nieuws. We hoeven de boodschap van het Evangelie niet mooier te maken, het is mooi in zichzelf. Een prachtige uitdaging om mee aan de slag te gaan en te zoeken naar en aan te sluiten bij het werk wat God aan het doen is.

Workshops

Na een heerlijke lunch, waarbij tijd was om bij te praten of kennis te maken, was het tijd voor een aantal workshops over verschillende thema's: zoals drama, het Evangelie brengen naar mensen uit een moslimcultuur, de ervaringen horen van twee deelnemers aan WECTREK en samen bidden voor onze werkers. Ook was er gelegenheid voor familie en leden van thuisfrontteams van werkers om elkaar te ontmoeten. De reacties op de workshops waren zeer positief. Het programma werd plenair afgesloten door middel van gebed en samenzang. En het even bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje mocht natuurlijk niet ontbreken. 

Vrolijk theater

De aanwezige kinderen hadden hun eigen programma. Wel zo prettig voor de ouders. Maar niet minder prettig voor de kinderen. Onder leiding van Yvonne en Laura beleefden ze een topdag. 's Middags verzorgde Jan-Marcel Vellinga een 'vrolijk theater', wat ook zeer vermakelijk was voor het jonge publiek. De allerjongsten werden ondergebracht in de crèche, waar ze gerust konden verblijven onder de hoede van twee zeer toegewijde dames. 

Vele handen zijn nodig om een Open Dag tot een succes te maken. Daarom hartelijk dank aan alle betrokkenen. Fijn dat verschillende gaven en talenten zo breed inzetbaar zijn gebleken. Op naar de volgende Open Dag! Schrijf het jaar alvast in uw en jouw agenda: D.V. 2023. Dan bestaat WEC Nederland 75 jaar en deze mijlpaal willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zodra de datum bekend is, zullen wij deze op onze website en andere sociale media publiceren. 

(Op de foto boven dit artikel: zangeres Lisa de Vries en één van de bandleden; credits Talitha Schoonveld)

 

06-10-2021