Op avontuur in Zuid-Korea

Vandaag is het precies drie weken geleden dat ik op Schiphol stond, afscheid nam van mijn vrienden en familie en op het vliegtuig stapte richting Seoul. Ik koos ervoor om achter God aan te gaan en te ontdekken wat zijn plan is voor mijn leven. God leidde mij naar Missionary Training Institute (MTI) in Yeosu, waar ik nu Engelse les geef aan Koreaanse zendelingen.

Door Tieko Obuobi

Op Schiphol vertelde de medewerker bij het inchecken van mijn ruimbagage dat ik een document miste. Dit document zou aangeven dat ik akkoord ging met 14 dagen quarantaine in Seoul vanwege COVID-19. Normaal gesproken zou ik op zo’n moment lichtelijk in paniek raken en zouden mijn gedachten overspoeld worden door verschillende ‘worst case scenarios’. Maar tot mijn verbazing ervaarde ik rust en dacht: 'God heeft mij geroepen naar Zuid-Korea, dus ik zal daar hoe dan ook vandaag aankomen'. Ik kon rust vinden in deze gedachte omdat ik wist dat er verschillende mensen voor mij aan het bidden waren. Daarom hoefde ik mij nergens druk om te maken. Uiteindelijk heb ik het document kunnen printen en invullen op het vliegveld, en mijn bagage inchecken. 24 uur later kwam ik aan op het vliegveld in Seoul en werd ik met de bus naar een hotel gebracht waar ik twee weken zou verblijven.

De eerste week in quarantaine was best wel chill. Ik had alle tijd van de wereld om te relaxen en te genieten van het feit dat ik geen verplichtingen had en nergens naartoe hoefde te gaan. De tweede week was ik goed uitgerust, maar ik begon het hebben van sociaal contact en naar buiten gaan voor frisse lucht wel te missen. Gelukkig had ik die week wat lesmateriaal ontvangen van de MTI en kon ik beginnen met het plannen van de lessen. Achteraf gezien voelden de twee weken quarantaine als een ‘spiritual retreat’, doordat ik zoveel tijd met God kon doorbrengen en Hem nog beter heb mogen leren kennen. Daar ben ik enorm dankbaar voor.

De twee weken quarantaine heb ik overleefd! Endelijk mocht ik het land in en samen met een van de studenten van de MTI, die een weekend in Seoul was, ben ik met de trein naar Yeosu gereisd. Daar werd ik warm ontvangen door de medewerkers van de school. De volgende dag gingen we met alle studenten, docenten en medewerkers hiken op een berg. Vanaf deze berg kon je heel Yeosu zien liggen.

Ik heb nu drie dagen lesgegeven en omdat lesgeven nieuw voor mij is moet ik mijn draai nog een beetje vinden. Vooral omdat ik niet zeker weet of ik de kennis op een goede manier overdraag. Studenten in dit land zeggen namelijk niet zo snel dat ik iets verkeerd doe. Daarnaast ben ik in de afgelopen week enorm verrast door de warmte en het familiegevoel dat er onder studenten, docenten en medewerkers heerst. Ook zijn mensen erg behulpzaam en zorgzaam. Wanneer ik niet bezig ben met lesgeven of voorbereidingen treffen kun je mij vinden in de bergen of bij de zee. Ik geniet enorm van de natuur en ben elke dag weer onder de indruk van Gods schepping. Het eten is heerlijk! Eén van mijn favoriete gerechten is Sook (een soort groene thee) ijs. Lunch en diner zijn momenten waar ik veel van geniet.

Ik ben dankbaar dat God mij naar deze plek heeft geleid en dat ik omringd ben met zendelingen waar ik veel van mag leren. Ik ben benieuwd waar dit avontuur mij naartoe zal leiden, maar tot dan geniet ik van elke dag en dank jullie voor je gebeden!

 


03-11-2021