Met je gezin op zendingsavontuur in de UK

Jochen en Mirjam Pierik zijn afgelopen zomervakantie met hun kinderen Tim (16) en Roshan (13) naar de UK geweest, om te helpen bij een zomerkamp. Mirjam heeft een verslag geschreven van hun belevenissen.

WEC UK organiseert al heel lang twee zomerkampen in de zomervakantie. Wij hebben de eerste week van augustus geholpen. Het kamp rouleert ieder jaar tussen drie locaties in de UK. Dit jaar was het in Cromer, Norfolk, op twee uur rijden van Harwich. Het was een hele mooie plek. Jochen en ik hielpen in de kampkeuken, terwijl onze kinderen met het tienerkamp meededen. We sliepen in een kamptent. 's Morgens om half 8 begonnen we met de voorbereiding van het ontbijt. Gedurende de dag bereidden we de lunch en het avondeten voor. Maar er moest natuurlijk ook worden afgewassen en opgeruimd. Gelukkig waren er tusendoor vrije momenten.  Rond half 11 's avonds waren we klaar.

De kinderen namen deel aan bijeenkomsten waarin werd gezongen en zendingsverhalen werden gedeeld. Ook was er ruimte voor stille tijd en werden er spelletjes en activiteiten georganiseerd. Gelegenheid voor ontspanning ontbrak niet. Onze dochter Roshan werd aangesproken door een verhaal over de Mercy Ships. Over een paar jaar wil ze er graag naartoe om te werken.

Fellowship
Het welkom voelen en de gastvrijheid die we hebben ervaren maakte indruk op ons. In het begin was ik best zenuwachtig of Tim en Roshan het wel leuk zouden vinden en de taal voldoende zouden snappen om aansluiting te kunnen vinden bij de andere kinderen. Gelukkig hebben Tim en Roshan genoten en maakten ze veel vrienden. In de keuken werd er hard gewerkt, maar als je even te moe was of iets te lang thee bleef drinken was er altijd iemand die het gat opvulde. Het was gezellig om deel te nemen aan het keuktenteam. We hebben veel gelachen en heerlijk gegeten. Fellowship, één van de kernwaarden van WEC, hebben wij aan den lijve ondervonden! Een groot deel van de staf bleek een ervaring met zending te hebben, soms jarenlang. Ze deelden hun verhalen, waardoor zending voor ons dichtbij kwam en ging leven.

Impact op gezin
Ik heb erg genoten van de locatie. Een kwartiertje lopen van het kamp (over een heel mooi pad) lag een prachtig strand waar je heerlijk kon zwemmen en daarna afspoelen onder een koude buitendouche. Het dorpje Croner was zeer de moeite waard. Wat ons bijblijft zijn de prachtige sterrenhemel, de Engelse cultuur, de Thaise les (Baa kun je op allerlei manieren uitspreken en dan betekent het telkens iets heel anders) en de vriendschappen. Bemoedigend was het om  te horen dat Tim aangaf dat hij geen last van ons heeft gehad. Tim en Roshan willen volgend jaar graag weer terug. Daarnaast was het heel fijn om als gezin iets te ervaren van wat zending in het klein is. We zijn dichter naar elkaar toe gegroeid. Andere gezinnen zouden we zeker aanraden om samen te gaan. Het is een fijne manier om als gezin naar elkaar en God toe te groeien en actief met het geloof bezig te zijn. Mocht dit als ouders niet lukken, dan is het nog steeds de moeite waard om je kind(eren) voor zo'n kamp aan te melden. Ze groeien in geloof en zelfstandhigheid, ervaren het Engelse eten en de Engelse cultuur en hun Engelse taal gaat met sprongen vooruit!

Gods weg volgen
Voordat we naar het WEC-kamp gingen hebben wij ook nog de Engelse New Wine conferentie bijgewoond. Daar heeft Jochen voor het eerst heel bewust voor God als Koning geknield. De komende tijd willen we uitzoeken waar God ons het beste kan gebruiken en willen we daaraan gehoor geven. We hebben ons ingeschreven voor de digitale MomentumYes cursus van WEC UK en gaan van daaruit verder.

24-10-2022