Ooit een bendelid, nu een voorganger

'Opgegroeid in een eenoudergezin, vond ik mijn identiteit in bendes. Vechten werd mijn manier van leven, totdat ik werd gearresteerd voor poging tot moord. Omdat ik geloofde dat ik naar de gevangenis ging, gaf ik alle hoop op en begon heroïne te nemen. Ik werd niet schuldig bevonden, maar tegen die tijd was ik hopeloos verslaafd aan drugs. Ik verloor alles en iedereen waar ik om gaf.

Op een dag pakte ik een Bijbel en begon die te lezen. Ik bad een eenvoudig gebed: "God, als U echt bent... ik moet hier uit," en tot mijn verbazing antwoordde Hij me. Bijna onmiddellijk vertelde een vriend mij dat hij mensen kende die me konden helpen en gaf mij het nummer van Betel. Ik ging meteen naar de vestiging in Birmingham. Op een dag pakte ik een Bijbel en begon  te lezen.  Ik dacht dat mijn drugsverslaving mijn probleem was, maar ik kwam er al snel achter dat het eigenlijk de wonden in mijn hart waren. In mijn eerste maanden bij Betel genas Jezus mij geleidelijk en daagde me uit om mij aan Hem over te geven. Uiteindelijk bracht Hij mij in een leiderschapspositie. Ik geloof dat het Jezus is die me roept om een nieuw Betel centrum in Schotland op te zetten. Drugs en alcohol hebben het leven van veel van mijn mede-Schotten afgenomen, maar Christus kwam om vrijheid te brengen en dat is de boodschap die ik breng aan mijn vaderland!'

 

Wereldwijd helpt Betel, de hulpverleningstak van WEC, drank- en drugsverslaafden om vrij te komen van hun verslaving. Sinds de oprichting in 1985 zijn er al meer dan 100.000 mensen van hun verslaving afgeholpen. Meer dan 50 van deze ex-verslaafden zijn zelfs voorganger geworden! Voor meer informatie bekijk de website van Betel.

24-02-2020