Controle

Een mens is geneigd om dingen onder controle te hebben en te houden. Herken jij daar bij jezelf ook iets van? We hebben onze verzekeringen zodat we niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Risico’s worden gedekt. Het liefst hebben we een spaarrekening achter de hand om onvoorziene kosten te kunnen betalen.

De ene mens heeft misschien een sterkere drang naar controle dan de ander. Ook in de politiek speelt behoefte aan controle een belangrijke rol. Bij de uitbraak van het coronavirus in Nederland kwam de maatschappij eerst gedeeltelijk en vervolgens volledig tot stilstand te staan om controle te kunnen houden over de verspreiding van het virus. Onaangename verrassingen…een mens houdt er, over het algemeen, niet van. Ik heb er ook last van, vraag mijn vrouw maar.

Toch… in de zending werken, zoals bij WEC, betekent een bepaald soort controle los te laten. Het is de controle over financiën. Wellicht weet je wel dat WEC niet aan actieve fondsenwerving doet. De belangrijkste reden is dat we afhankelijk van God willen zijn. We geloven dat God weet wat we nodig hebben en daarin zal voorzien. Voor mij was dat in het begin behoorlijk lastig. Maar de stap zetten om in geloof uit te gaan was een leerzame ervaring. Het was als ‘het uit de boot stappen en lopen over water’.

Heeft God jou in de afgelopen tijd aangesproken en uitgedaagd om stappen in geloof te zetten? Misschien heb je het verlangen om naar een bepaald land of gebied te gaan. Veel is nog onzeker vanwege de coronasituatie in allerlei landen. En misschien twijfel je wel of God gaat voorzien in wat je nodig hebt. Bedenk dan dat Hij weet wat je nodig hebt en daar op Zijn tijd ook in zal voorzien. Ook kent Hij het moment dat het meest geschikt is om uit te gaan. Stap uit de boot… en loop over het water!

(Auteur: Sido Wattel)

24-06-2020