Nieuws

Samen op avontuur

Roos de Waaij begint te stralen als ik haar vraag om iets te vertellen over de band met hun zendende gemeente.

Ondergedompeld

Marieke kreeg een roeping voor West-Afrika. Na een intensieve taalstudie verblijft ze al langere tijd bij een gastgezin. De ultieme gelegenheid om kennis te maken met de lokale cultuur en gebruiken. Marieke neemt ons mee naar een dag uit het leven van Ramata (een Fulani woestijnbewoner) en deelt ook iets van haar eigen ervaringen.

De rol van zending in de gemeente

De Pinkstergemeente in Doetinchem is een levende gemeente waar zending een belangrijke rol speelt. Daarom is het ook niet vreemd dat er vanuit deze gemeente veel zendelingen zijn uitgezonden, waaronder onze WEC-collega's Silvian en Thamar Hamstra. We spraken met Bronno Mulder (lid van de stuurgroep zending) over wat zending voor de gemeente betekent en op welke manier dit vorm wordt gegeven.

Zending onder de onbereikten in Rotterdam

De missie van WEC is de onbereikten te bereiken met het evangelie. Ook in Nederland zijn er bevolkingsgroepen die (nog) niet bereikt zijn met de boodschap van Jezus Christus. Een groot deel van hen woont in Rotterdam en omgeving. WEC wil met het project ‘Reaching Rotterdam’ uitreiken naar deze bevolkingsgroepen. Daniël van Saane is de coördinator van dit nieuwe initiatief. Gods liefde en passie voor de onbereikten zetten hem in beweging om dit project op touw te zetten. We legden hem een paar vragen voor.

Hou vol! (een pelgrimsverslag)

Ik open mijn ogen. Het is nog donker in de grote slaapzaal. De smartphone laat zien dat het bijna 6 uur is. Ik strek me even lekker uit en geniet van de warmte en ontspanning. Wat ben ik blij dat mijn voeten, benen en rug geen pijn doen.

Rijke lessen uit het verleden

Marry Schotte was 36 jaar oud toen zij in 1985 met WEC richting Ghana vertrok om les te geven aan kinderen van zendelingen. Aansluitend heeft ze jarenlang in Ivoorkust gewerkt als leerkracht op een internationale school voor zendingskinderen. Momenteel maakt zij zelf onderdeel uit van een thuisfrontteam. Ook is Marry betrokken bij ‘debrief’ gesprekken: hierbij krijgen zendelingen de gelegenheid om hun ervaringen te delen.

Wat zal ik eens gaan doen?

Voor de eerste keer in een aantal weken tijd kwam deze vraag bij mij naar boven. Mijn tijd is doorgaans goed gevuld. Veranderde omstandigheden maken echter dat ik meer tijd over houd en met deze vraag geconfronteerd wordt.

Avonturen op de Camino

"Proef en geniet de goedheid van de Heer, gelukkig de mens die bij Hem schuilt”.  (Psalm 34:9) 

Een jaar Senegal

Marieke werkt met WEC in Senegal. Zij studeert een lokale taal en probeert door haar werk en aanwezigheid iets te laten zien van de liefde van Jezus.
1 2 3 ... 4 5 6