Nieuws

Coronavirus

Net als iedereen ondervindt ook WEC Nederland als zendingsorganisatie veel last van het rondgaande coronavirus. Evenementen en bijeenkomsten gaan niet door, sommige werkers kunnen “hun” land niet meer in en we moeten creatief omgaan met het werken op kantoor.

Ooit een bendelid, nu een voorganger

'Opgegroeid in een eenoudergezin, vond ik mijn identiteit in bendes. Vechten werd mijn manier van leven, totdat ik werd gearresteerd voor poging tot moord. Omdat ik geloofde dat ik naar de gevangenis ging, gaf ik alle hoop op en begon heroïne te nemen. Ik werd niet schuldig bevonden, maar tegen die tijd was ik hopeloos verslaafd aan drugs. Ik verloor alles en iedereen waar ik om gaf.

Gratis leven

Stel je eens voor! Eén jaar gratis leven! In de kosten voor je levensonderhoud wordt voorzien. Zodat jij volop kunt genieten. Laat dit maar eens op je inwerken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. De muziekzender Sky Radio maakt momenteel reclame voor een spel waarbij een jaar lang gratis leven de hoofdprijs is. Je huur of hypotheek, boodschappen, benzine en vakantie worden voor je betaald.

Het werk van WEC in Mongolië bij EO Metterdaad

Hoewel Sinterklaas zijn verjaardag nog moet vieren zijn wij al volop bezig met het nieuwe jaar.

Met andere ogen naar de wereld kijken

Esther (niet haar echte naam) is alweer een tijdje terug in Nederland, na een jaar met WEC in een Noord-Afrikaans land te hebben gewerkt als onderwijzeres. Het bleek een jaar vol met ervaringen en belangrijke levenslessen te zijn. Al langer had Esther het verlangen om naar het buitenland te gaan. Na haar opleiding Social Work vond ze dat het tijd was voor actie! Zou het een Bijbelschool worden of kon ze via een zendingsorganisatie uitgezonden worden?

De levenslessen van de Camino

In augustus 2019 heeft Hilde een deel van de Camino pelgrimsroute gelopen. De pelgrimsroute was één van de WECTREK opties die WEC dit jaar in de aanbieding heeft. Het was een levensveranderende ervaring voor Hilde. Ze beschrijft haar pelgrimstocht aan de hand van een aantal voorwerpen: de gele pijl, de rugzak, de pleister, de wandelstok en de St. Jakobschelp.

De Camino: Het ritme van de pelgrim

Vandaag, donderdag 15 augustus, is de zevende wandeldag. Om 11 uur hebben we een boottocht en daarna nog een korte wandeling van 10 kilometer. Zowaar tijd om een beetje uit te slapen. Morgen hopen we aan te komen op onze bestemming... Santiago de Compostella.

TCK weekend 2019

Als je (een deel van je leven) in het buitenland opgegroeid bent bijvoorbeeld vanwege werkzaamheden van je ouders, dan ben jij een Third Culture Kid (TCK)! Wil je verbinding met andere TCKs die zich herkennen in wie jij bent, kom dan naar het jaarlijkse TCK weekend bij De Kroeze Danne in Ambt Delden (Overijssel).

TCK Juniordag 2019

Zaterdag 21 september organiseert de TCK werkgroep van MissieNederland de jaarlijkse TCK juniordag voor kinderen in de basisschool leeftijd. Datzelfde weekend komt de oudere jeugd (middelbare scholieren) samen bij de Kroeze Danne. Beide groepen hebben een programma rond het thema: Wings & Roots.
1 ... 4 5 6