Nieuws

Wat was je eerste indruk van WEC in Nederland?

Dit jaar bestaat WEC in Nederland 75 jaar. Een mooi moment om terug te blikken. Aan een aantal WECers stelden wij de vraag: "Wat was jullie eerste indruk van WEC Nederland?

Een levensveranderende pelgrimstocht

Vijf weken lang wandelen door het landschap van de Camino in Spanje. Een avontuur dat Harry Raaphorst graag aanging. De Camino is een pelgrimstocht, die jaarlijks door vele pelgrims uit Europa en daarbuiten wordt gelopen. We gingen met Harry in gesprek over de reis die hij gemaakt heeft en welke impact dit op hem heeft gehad.

Dive into Mission

Een dag bij Melusi Christian Community

Een koude augustus ochtend begint met een kleurrijke zonsopkomst. Om zes uur komen we als Melusi-medewerkers en enkele gemeenteleden samen om God te loven en te prijzen in de kleine kapel. Hier nemen we de tijd om voor onze daklozen en verslaafden te bidden. Er verblijven op dit moment zo’n 25 mannen bij ons. Ieder met zijn eigen verhaal, voortkomend uit gebroken en hopeloze situaties. Het is zo’n dag dat je begint met stilstaan bij het kruis, want daar ligt onze hoop, onze genezing en onze toekomst.

Samen op avontuur

Roos de Waaij begint te stralen als ik haar vraag om iets te vertellen over de band met hun zendende gemeente.

Ondergedompeld

Marieke kreeg een roeping voor West-Afrika. Na een intensieve taalstudie verblijft ze al langere tijd bij een gastgezin. De ultieme gelegenheid om kennis te maken met de lokale cultuur en gebruiken. Marieke neemt ons mee naar een dag uit het leven van Ramata (een Fulani woestijnbewoner) en deelt ook iets van haar eigen ervaringen.

De rol van zending in de gemeente

De Pinkstergemeente in Doetinchem is een levende gemeente waar zending een belangrijke rol speelt. Daarom is het ook niet vreemd dat er vanuit deze gemeente veel zendelingen zijn uitgezonden, waaronder onze WEC-collega's Silvian en Thamar Hamstra. We spraken met Bronno Mulder (lid van de stuurgroep zending) over wat zending voor de gemeente betekent en op welke manier dit vorm wordt gegeven.

Zending onder de onbereikten in Rotterdam

De missie van WEC is de onbereikten te bereiken met het evangelie. Ook in Nederland zijn er bevolkingsgroepen die (nog) niet bereikt zijn met de boodschap van Jezus Christus. Een groot deel van hen woont in Rotterdam en omgeving. WEC wil met het project ‘Reaching Rotterdam’ uitreiken naar deze bevolkingsgroepen. Daniël van Saane is de coördinator van dit nieuwe initiatief. Gods liefde en passie voor de onbereikten zetten hem in beweging om dit project op touw te zetten. We legden hem een paar vragen voor.

Hou vol! (een pelgrimsverslag)

Ik open mijn ogen. Het is nog donker in de grote slaapzaal. De smartphone laat zien dat het bijna 6 uur is. Ik strek me even lekker uit en geniet van de warmte en ontspanning. Wat ben ik blij dat mijn voeten, benen en rug geen pijn doen.
1 2 3 ... 4 5 6