Nieuws

Corona en Zuid-Afrika

Onze minister-president gebruikte een paar weken geleden voor het eerst de term 'intelligente lockdown'. Als Nederlandse bevolking worden we aangesproken op ons intellect om te doen wat wijs en verstandig is voor onze gezondheid en die van onze ouderen. In Zuid-Afrika is dat anders. Sinds 27 maart is daar sprake van een totale lockdown. Daniël en Elske van de Vlag werken daar onder de vlag van WEC in Melusi, een christelijke gemeenschap waar daklozen en verslaafden worden opgevangen en geholpen. Hoe beleven zij deze tijd? In hun nieuwsbrief schrijven zij er het volgende over:

Het grootste wonder van Pasen

Over een paar dagen mogen we het Paasfeest vieren. Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik vind de situatie waarin we zitten heel apart. Dat had ik al met de huidige 40-dagen tijd. Andere jaren was ik daar veel bewuster mee bezig. Dit jaar ging er veel aandacht naar allerlei nieuws over het coronavirus. Soms vond ik de rust tijdens een hardlooprondje om te luisteren naar een podcast over de 40-dagen tijd. Een tijd waarin we opgeroepen worden bewust bezig te zijn met wat Jezus voor ons gedaan heeft en wat dat betekent voor ons leven.

Coronavirus

Net als iedereen ondervindt ook WEC Nederland als zendingsorganisatie veel last van het rondgaande coronavirus. Evenementen en bijeenkomsten gaan niet door, sommige werkers kunnen “hun” land niet meer in en we moeten creatief omgaan met het werken op kantoor.

Ooit een bendelid, nu een voorganger

'Opgegroeid in een eenoudergezin, vond ik mijn identiteit in bendes. Vechten werd mijn manier van leven, totdat ik werd gearresteerd voor poging tot moord. Omdat ik geloofde dat ik naar de gevangenis ging, gaf ik alle hoop op en begon heroïne te nemen. Ik werd niet schuldig bevonden, maar tegen die tijd was ik hopeloos verslaafd aan drugs. Ik verloor alles en iedereen waar ik om gaf.

Gratis leven

Stel je eens voor! Eén jaar gratis leven! In de kosten voor je levensonderhoud wordt voorzien. Zodat jij volop kunt genieten. Laat dit maar eens op je inwerken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. De muziekzender Sky Radio maakt momenteel reclame voor een spel waarbij een jaar lang gratis leven de hoofdprijs is. Je huur of hypotheek, boodschappen, benzine en vakantie worden voor je betaald.

Het werk van WEC in Mongolië bij EO Metterdaad

Hoewel Sinterklaas zijn verjaardag nog moet vieren zijn wij al volop bezig met het nieuwe jaar.

Met andere ogen naar de wereld kijken

Esther (niet haar echte naam) is alweer een tijdje terug in Nederland, na een jaar met WEC in een Noord-Afrikaans land te hebben gewerkt als onderwijzeres. Het bleek een jaar vol met ervaringen en belangrijke levenslessen te zijn. Al langer had Esther het verlangen om naar het buitenland te gaan. Na haar opleiding Social Work vond ze dat het tijd was voor actie! Zou het een Bijbelschool worden of kon ze via een zendingsorganisatie uitgezonden worden?

De levenslessen van de Camino

In augustus 2019 heeft Hilde een deel van de Camino pelgrimsroute gelopen. De pelgrimsroute was één van de WECTREK opties die WEC dit jaar in de aanbieding heeft. Het was een levensveranderende ervaring voor Hilde. Ze beschrijft haar pelgrimstocht aan de hand van een aantal voorwerpen: de gele pijl, de rugzak, de pleister, de wandelstok en de St. Jakobschelp.

De Camino: Het ritme van de pelgrim

Vandaag, donderdag 15 augustus, is de zevende wandeldag. Om 11 uur hebben we een boottocht en daarna nog een korte wandeling van 10 kilometer. Zowaar tijd om een beetje uit te slapen. Morgen hopen we aan te komen op onze bestemming... Santiago de Compostella.
1 ... 4 5 6