Nieuws

Met andere ogen naar de wereld kijken

Esther (niet haar echte naam) is alweer een tijdje terug in Nederland, na een jaar met WEC in een Noord-Afrikaans land te hebben gewerkt als onderwijzeres. Het bleek een jaar vol met ervaringen en belangrijke levenslessen te zijn. Al langer had Esther het verlangen om naar het buitenland te gaan. Na haar opleiding Social Work vond ze dat het tijd was voor actie! Zou het een Bijbelschool worden of kon ze via een zendingsorganisatie uitgezonden worden?

De Camino: Het ritme van de pelgrim

Vandaag, donderdag 15 augustus, is de zevende wandeldag. Om 11 uur hebben we een boottocht en daarna nog een korte wandeling van 10 kilometer. Zowaar tijd om een beetje uit te slapen. Morgen hopen we aan te komen op onze bestemming... Santiago de Compostella.

TCK weekend 2019

Als je (een deel van je leven) in het buitenland opgegroeid bent bijvoorbeeld vanwege werkzaamheden van je ouders, dan ben jij een Third Culture Kid (TCK)! Wil je verbinding met andere TCKs die zich herkennen in wie jij bent, kom dan naar het jaarlijkse TCK weekend bij De Kroeze Danne in Ambt Delden (Overijssel).

TCK Juniordag 2019

Zaterdag 21 september organiseert de TCK werkgroep van MissieNederland de jaarlijkse TCK juniordag voor kinderen in de basisschool leeftijd. Datzelfde weekend komt de oudere jeugd (middelbare scholieren) samen bij de Kroeze Danne. Beide groepen hebben een programma rond het thema: Wings & Roots.

Van grap naar serieuze stap

Deze maand is de 25-jarige Sanne met WEC naar een land in Zuidoost-Azië vertrokken. Wat begon als ‘een grapje’ is uitgemond in een serieuze stap om voor minimaal één jaar naar het buitenland te gaan. Hoe is Sanne tot deze stap gekomen?

Vluchtelingen Italie

Heb jij het verlangen om jou leven te delen met mensen die open staan voor het evangelie? In Italië zijn veel mogelijkheden om uit te reiken naar mensen uit andere landen! Mensen die gevlucht zijn maar ook migranten.

WEC Trek

Via het Trek-programma biedt WEC International een korte missie-ervaring aan. Zowel voor individuen als voor groepen is er via het Trek-programma de mogelijkheid om een andere cultuur te ervaren en Jezus bekend te maken. Houd onze Facebook pagina in de gaten voor updates of neem contact op met mobiliser@wec-nederland.org voor meer informatie over onze reizen.

Leven in afhankelijkheid

De wetenschap om volledig afhankelijk te zijn van giften baarde mij zorgen. Hoe moest dit nu? Ik heb een gezin met 2 kinderen. Mijn vrouw werkt parttime, dus om rond te kunnen komen zouden we zeker nog meer inkomsten nodig hebben. Was het niet onverantwoordelijk om de zekerheid die we hadden op te zeggen en…afhankelijk te worden van giften?
1 ... 3 4 5