Nieuws

Wat zal ik eens gaan doen?

Voor de eerste keer in een aantal weken tijd kwam deze vraag bij mij naar boven. Mijn tijd is doorgaans goed gevuld. Veranderde omstandigheden maken echter dat ik meer tijd over houd en met deze vraag geconfronteerd wordt.

Avonturen op de Camino

"Proef en geniet de goedheid van de Heer, gelukkig de mens die bij Hem schuilt”.  (Psalm 34:9) 

Een jaar Senegal

Marieke werkt met WEC in Senegal. Zij studeert een lokale taal en probeert door haar werk en aanwezigheid iets te laten zien van de liefde van Jezus.

Help, ik leef van giften!

Bovenstaande titel is de titel van een boekje dat ooit door Joop Strietman (oprichter van Operatie Mobilisatie in Nederland) is geschreven. Het boekje werd gegeven aan aspirant-zendelingen als verplicht leesvoer. De stap die zij zouden gaan zetten was namelijk allerminst vanzelfsprekend: de 'zekerheid' van een vaste baan opgeven voor een onzekere toekomst in de zending.

Beschikbaar zijn

Mijn vriend vertelde mij het volgende verhaal: samen met anderen had hij gebeden voor een Syrische man, die last had van zijn knieën. Tijdens hun gebed werd de man genezen. De volgende dag mochten zij in een andere plaats een andere Syriër ontmoeten. Deze Syriër zei tegen mijn vriend en zijn groepsgenoten: 'Zijn jullie degenen die gisteren voor mijn vriend hebben gebeden? Hij vertelde mij dat hij is genezen!'

Een jaar vol onzekerheid

Het jaar 2021 is bijna ten einde. Dit jaar stond net als het voorgaande jaar (groten)deels in het teken van corona. Het begon zo positief: de tijd was aangebroken dat we corona zouden overwinnen. Ook in 2021 hadden we echter te maken met allerlei maatregelen: soms waren er versoepelingen, maar bij het oplopen van het aantal besmettingen werden de duimschroeven weer aangedraaid. Het leven lijkt onvoorspelbaar te zijn geworden: je kunt van alles plannen, maar voor je het weet kun je er weer een streep door zetten. Maar was het leven sowieso al niet onvoorspelbaar?

Buskruit & zendelingen

35 jaar zending met WEC in Liberia. Hermien Verhage heeft het meegemaakt.

De eerste weken in Cambodja

“Is dit niks voor jou?” Met die woorden kreeg ik afgelopen maart een advertentie voor onderwijsvrijwilliger in Cambodja onder de neus geschoven. Ik was toen al een poosje aan het nadenken over en bidden voor een plek waar God me naartoe wilde leiden in dit schooljaar, 2021-2022.

Op avontuur in Zuid-Korea

Vandaag is het precies drie weken geleden dat ik op Schiphol stond, afscheid nam van mijn vrienden en familie en op het vliegtuig stapte richting Seoul. Ik koos ervoor om achter God aan te gaan en te ontdekken wat zijn plan is voor mijn leven. God leidde mij naar Missionary Training Institute (MTI) in Yeosu, waar ik nu Engelse les geef aan Koreaanse zendelingen.
1 2 3 ... 4 5 6