Missie Reizen 2020

WECTREK organiseert enkele keren per jaar een groepsreis naar die plekken waar onze werkers actief zijn. Door deze reizen ondersteun je het zendingswerk op een praktische manier. Je maakt kennis met onze werkers en met wat hen bezig houdt. Je maakt kennis met de veelkleurigheid en de uitdagingen van de kerk en christenen in andere landen. Je hebt prachtige ontmoetingen, en wie weet vind je je roeping.

Voor 2020 hebben we tot nu toe 2 reizen gepland:

Gambia jongerenreis: 21 december 2019 t/m 5 januari 2020

Helaas is deze reis al voorbij. Een groep van 13 jongeren en 5 volwassen zijn meegeweest om er bouwwerkzaamheden te verrichten en allerlei sport- en
kinderactiviteiten te organiseren. Met als doel om iets van God's liefde te laten zien. Bekijk deze video voor een korte impressie van deze reis:

Is zo'n reis echt iets voor jou? Laat het ons weten!Camino 2020: Geannuleerd


Helaas is dit jaar de Camino geannuleerd in verband met Covid 19. We vinden het ontzettend jammer dat deze reis niet door kon gaan.
Volgend jaar hopen we weer op reis te gaan. 2021 is een zogenaamd heilig jaar voor de Camino dus extra bijzonder.

 

Camino 2021

Zomer 2021 organiseert WEC-Nederland in samenwerking met WEC-Spanje weer een Camino in de vakantie.

We willen een deel van de Camino (del Norte), de noordelijke route, lopen. Het eerste deel van de route is dan San-Sebastian naar Bilbao.
Het plan is om de noordelijke route te gaan lopen en over meerdere jaren uit te spreiden. De noordelijke route wordt door velen beschouwd als de mooiste route, daarnaast geeft de route voldoende aanknopingen voor internationale contacten met andere pelgrims. Er wonen diverse WEC werkers langs deze route we kunnen kennis maken met hun missie.


Doel van de reis
Het doel van de reis is om zelf een pelgrimstocht te ervaren en dus ook doelen te stellen voor deze reis. Dit kan bijvoorbeeld zijn geestelijke groei, verdieping, verwerking, of om iets af te sluiten in je leven. Het andere doel is om je geloof met God te delen met anderen. De Camino geeft een bijzondere gelegenheid om met mensen in gesprek te gaan over geloof en met elkaar te bidden. We delen ons geloof op een manier die respectvol is naar de traditie van de Camino. We zullen daar verder op in gaan tijdens de voorbereiding. Als je meer talen spreekt dan is dat meegenomen maar niet verplicht, Engels is wel handig.


Kosten
De kosten worden ingeschat op max €35,- per nacht inclusief, reiskosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers (ingeschat op max €250,-) er komen €50,- organisatie kosten bij.

  • De uiterste aanmelding is 1 mei 2021, maar we boeken het liefst zo vroeg mogelijk om de kosten te drukken.
  • We hopen met een team tussen de 5 en 10 deelnemers te gaan.


Voorbereiding
Voordat we op reis gaan ontmoeten we elkaar bespreken om er voor te zorgen dat we praktisch,  fysiek, logistiek en vooral ook de geestelijk, goed voorbereid op reis gaan. Ook organiseren we vrijblijvend wandeltochten om te oefenen en elkaar te leren kennen.

Vul het contactformulier in voor meer informatie of mail ons.

Lees hier de belevenissen van een deelnemer die in 2019 heeft deelgenomen aan deze pelgrimstocht.

ORIENTATIE & EVALUATIE
Aan jouw WECTREK zal altijd een oriëntatie vooraf gaan. We willen namelijk dat je goed voorbereid vertrekt zodat jouw WECTREK voor iedereen een goede ervaring zal zijn! Deze oriëntatie is afhankelijk van het land, de duur en de activiteiten.

Ook zal er na terugkomst een evaluatie moment zijn waarin we jou handvatten willen geven om het maximale uit jouw ervaring te halen.


FINANCIEN:
Elke deelnemer van WECTREK is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen financiële ondersteuning. De financiën zijn o.a. afhankelijk van:

  • De duur van WECTREK

  • De locatie van WECTREK

  • Het vliegticket

  • De activiteiten in het land van bestemming

  • De geplande gezondheidsvaccinaties

  • Ziektekostenverzekering

Houd onze Facebook pagina in de gaten voor updates of neem contact op met voor meer informatie over onze reizen.