Cornerstone

De internationale bijbelschool Cornerstone in Nederland bereidt je voor op de cross-culturele bediening op het zendingsveld. Je kunt er een één- of tweejarige opleiding volgen die gebaseerd is op de Bijbel en christelijke theologie.

Cornerstone

De lessen worden in het Engels gegeven door ervaringsdeskundige docenten. De opleiding staat ook open voor cursisten uit het buitenland of afkomstig van andere zendingsorganisaties. Ook buiten het lesprogramma is hier de voertaal Engels. Gedurende de opleiding woon je intern in het cursusgebouw aan de Hagelkruisstraat in Beugen (Noord-Brabant). Naast de studie is er aandacht voor sport en spel en samen met de overige studenten ben je medeverantwoordelijk voor de praktische taken en samenkomsten.

Bijzonder is de familiefocus van de opleiding; er is niet alleen onderwijs en aandacht voor de ouders die zich willen voorbereiden op uitzending, maar ook de kinderen kunnen hier terecht en worden betrokken in het programma. Voor kinderen tot 4 jaar is er een interne dagopvang, oudere kinderen kunnen naar de basisschool in het dorp waarmee goede contacten zijn.

Een greep uit de onderwerpen:

  • Interculturele studies
  • Kerkstichting
  • Zendingsethiek
  • Islam, boeddhisme, hindoeïsme en volksgeloof
  • Cross-cultureel conflictmanagement
  • Teamwerk en leiderschap
  • Bestudering van de Bijbel en Bijbelboeken

Meer weten?
Wil je weten of Cornerstone voor jou geschikt is, neem dan contact op met WEC Nederland of kijk op de website www.cornerstonecollege.eu

Onderstaande video laat het verhaal zien van Corné en Erika. Voordat zij naar het zendingsveld gingen hebben zij twee jaar Bijbelschool gedaan. In de video vertellen ze hoe belangrijk het is om goed voorbereid naar het zendingsveld te gaan.