No Choice

Ken jij Latifa? Waarschijnlijk niet. Ze behoort tot de Zanussi, een bedoeïenenstam in Libië. De Zanussi worden nog niet bereikt met het goede nieuws van Jezus. Ze wonen afgelegen en er zijn geen zendelingen onder hen.

Latifa kan niet kiezen voor Jezus. Want ze heeft nog nooit over Hem gehoord. En Latifa is niet de enige. Maar liefst 40 procent van de wereldbevolking kent het goede nieuws van het Evangelie niet. Dat zijn 3 miljard mensen. Dat raakt ons diep!

Deze minst bereikten wonen in een onherbergzaam gebied. Of in een land waar evangelisatie verboden is. Maar ook in een westerse miljoenenstad. En zelfs in Nederland zijn er culturen die zo gesloten zijn, dat het verhaal van Jezus aan hen voorbij gaat.

Bid, deel, ga
Dertien organisaties (waaronder WEC) slaan de handen ineen en zijn vanaf 5 oktober een campagne gestart met de titel No-Choice. We willen bewustwording creëren onder Nederlandse christenen en motiveren hen om bij te dragen: bid, deel, ga.

Latifa heeft tot op heden geen keus. Zij leert Jezus Christus niet kennen.

Vind jij dat ook onacceptabel? En wil jij je ook inzetten voor mensen zoals Latifa?

Bid:

  • Bid voor de minst bereikten
  • Vraag ook anderen om voor deze mensen te bidden

Deel:

  • Deel de verhalen van de minst bereikten (bijvoorbeeld op social media). Deze vind je vanaf 28 september op www.no-choice.nl.

Ga:

  • Stel jezelf de vraag: Wat ga ik doen?