Child protection & safeguarding

WEC Nederland is toegewijd aan de bescherming en sociale veiligheid van elk kind en kwetsbare volwassene, met als doel om alle vormen van misbruik, voor zover mogelijk, te voorkomen. Dit geldt voor zowel de kinderen van onze staf als de kinderen en kwetsbare volwassenen met wie wij werken. We vinden het belangrijk om in een gezinsvriendelijke atmosfeer te werken, waar onze kinderen gedijen en zich veilig voelen. De term kind is geldt voor personen onder de 18 jaar.

De uitgangspunten van het beleid zijn ook van toepassing op ons werk met kwetsbare volwassenen. Dit betreft o.a. de volgende categorieën mensen: ouderen die afhankelijk zijn van anderen voor zorg, verslaafden, daklozen, gevangenen, mensen met een mentale of fysieke handicap, mensen met een psychische kwetsbaarheid, rouwenden, vluchtelingen enz.

WEC Nederland heeft hiervoor een beleid ontwikkeld, getiteld “Child Protection and Safeguarding Policy”. Voor het volledige document, zie https://www.wec-nederland.nl/uploads/bestanden/spot87/Child_Protection_and_Safeguarding_Policy_NL_Branch_June_2018.pdf

WEC Nederland heeft iemand aangesteld voor het handhaven en bewaken van dit beleid, namelijk Kezia Schoonveld-van der Zwan. Vragen of opmerkingen over sociale veiligheid bij WEC kun je via het contactformulier stellen.